در مورد تخم مرغهای سفید و قهوه ای و تفاوت میان آنها چندین نوع اطلاعات نادرست در میان مردم بصورت شایع رواج پیدا کرده که هیچکدام صحیح نمی باشن. از جمله مهمترین آنها که گفته میشود تخم مرغهای قهوه ای سالم تر از تخم مرغهای سفید می باشد و بهمین دلیل هم هست که در اغلب تبلیغ های تلویزیونی از تخم مرغهای قهوه ای رنگ استفده شده است.
اما واقعیت این است که از نظر سلامت و میزان پروتیئن و سایر مواد غذایی هیچ تفاوتی میان تخم مرغ سفید و قهوه ای وجود نیست اما در این خصوص باید گفت که پوسته تخم مرغ از کربنات کلسیم ساخته شده است که از تجزیه هموگلوبین در خون مرغ بدست می آید اما دلیل اصلی که برخی از مرغها و یا حتی پرندگان تخم مرغ خو د را برنگ قهوه ای در می آورند این است که آنها با قهوه ای کردن تخم مرغ در واقع استتار رنگین در قبال دستبرد سایر جانوران ایجاد کرده که از تخم مرغبرای تغذیه استفاده میکنند. مانند مارها و موشهاي بزرگ، سمور و سایر خزندگان چرا که تخم مرغهای قهوه ای بویژه در مزارع بیشتر با رنگهای اطراف خود از جمله خاک ، کاه ، سبد تخم مرغ هماهنگ میباشند. به غیر از اینکه کلیه تقسیم های رنگین بشکل کاملا تصادفی صورت میگیرد.